Ingrendiencie
-
2 ks Vajcia
-
1 veľký téglik Jogurt
-
1 malý téglik Jogurt
-
8 PL Polohrubá múka
-
za hrsť Soľ
-
Na vrch
-
1 dcl Kyslá smotana
-
2 PL Olej
Popis
Dávnejšie sa toto pečivo robilo z kyslého mlieka. Je to skvelé aj ako hlavné jedlo s polievkou ale môžete to podávať aj ako dezert.
Chutí aj na sladko posypané práškovým cukrom alebo pred pečením pridáme tvrdý slivkový lekvár. Ak nepridáte lekvár pripravte si slané pečivo pridaním slaniny alebo podľa svojej chuti. Ja som zvykla do toho nastrúhať pár zemiakov, cuketu alebo tekvicu. Ja ich mám rada ešte teplé.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Prísady na cesto zmiešame, dostaneme cesto o niečo hustejšie ako na palacinky. |
2
Hotovo
|
Plech potrieme masťou alebo olejom. Nalejeme cesto a poukladáme naň podľa chuti čo chceme. |
3
Hotovo
|
Polejeme olejom a kyslou smotanou. Pečieme kým vrch nebude chrumkavý. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |