Ingrendiencie
-
Kakaové cesto:
-
6 ks Vajcia
-
5 pl Polohrubá múka
-
5 pl Kryštálový cukor
-
2 pl Kakao
-
100 ml Olej
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
Krém:
-
350 g Tvaroh
-
3 pl Práškový cukor
-
350 ml Šľahačková smotana
-
Na vrch:
-
800 ml Fanta
-
2 bal. Vanilkový puding
Popis
Tak jednoduchý koláčik, ktorý chutí snáď každému. Je tiež sladký a do krému ani želatíny nejde vôbec cukor. Na vrch ide ochutený nápoj Fanta a v tom je toľko cukru, že už nepotrebujete sladiť vôbec nič. Niekto tento koláčik pozná pod názvom džúsový koláčik, kde sa do želatíny pridáva namiesto fanty pomarančový džús. S Fantou to je chutnejšie, veď vyskúšajte.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do poriadne tuhej peny, pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. |
2
Hotovo
|
Pripravené cesto nalejeme do väčšieho plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Sledujeme, každá rúra pečie inak, preto sa riaďme tou svojou. |
3
Hotovo
|
Upečené cesto necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Fantu rozmiešame s pudingovým práškom tak, aby sme nemali žiadnu hrudku a uvaríme hustejšiu želatínu, ktorú opatrne nalejeme na tvarohový krém. Necháme stuhnúť a môžeme podávať. |