Ingrendiencie
-
2 hrnčeky Polohrubá múka
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
1 hrnček Mak celý
-
1a 1/2 hrnč. Kryštálový cukor
-
1/2 hrnčeka Olej
-
1 hrnček Mlieko
-
3 ks Vajcia
-
na vymast. Tuk
-
1ks Menší plech
-
Na polevu
-
z 1 ks Citrónová šťava
-
250 g Práškový cukor
-
2 PL Horúca voda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, kypriaci prášok, celý nemletý mak, olej, mlieko a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. |
2
Hotovo
|
V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 30 minút. Medzi tým si pripravíme polevu: Práškový cukor, citrónovú šťavu , horúcu vodu a olej dôkladne vymiešame na lesklú, hladkú polevu. |
3
Hotovo
|
Natrieme na teplý koláč a necháme stuhnúť. Poleva dodá krásny vzhľad ale aj výbornú chuť. |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |