Ingrendiencie
-
500 g Kuracia pečeň
-
75 g Maslo
-
300 ml Mlieko
-
2 ks Bobkový list
-
2 veľké Cibuľa
-
100 ml Červené víno
-
p.p. Tymián sušený
-
p.ch. Strúčiky cesnaku
-
p.p. Soľ, korenie
Popis
Pečeňová paštéta je chutná a zdravé alternatíva rôznych predkrmov. Ponúkame vám jednoduchý recept, ktorý si vyžaduje minimum času a určite vás poteší svojou jemnou rafinovanou chuťou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pečeň si očistite, umyte a nechajte 1-2 hhodiny v chladničke marinovať v mlieku spolu s prelisovanými strúčikmi cesnaku. |
2
Hotovo
|
Po niekoľkých minútach pridajte mlieko, v ktorom bola marinovaná pečeň spolu s dvoma strúčikmi cesnaku. Do panvice pridajte 1-2 bobkové listy, tymián, korenie a soľ podľa chuti. Všetko povarte na nízkom plameni až kým nie je pečeň celkom hotová. |
3
Hotovo
|
Ak chcete, aby mala vaša paštéta viac farby, môžete do nej pridať trochu paradajkovej pasty. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Nezľaknite sa, ak výsledná zmes bude príliš mäkká, zatvrdne hneď, ako ju vložíte do chladničky. Hotovú pečeňovú paštétu môžete podávať na plátkoch celozrnného chleba, bagety alebo krekroch. Prajeme vám dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |