Ingrendiencie
-
Dlhé piškóty
-
400 g Šľahačková smotana
-
200 g Čokoláda na varenie
-
2 bal. Stužovač
-
100 g Práškový cukor
-
Vrchná vrstva
-
100 g Čokoláda na varenie
-
50 g Maslo
-
30 g Tuk
Popis
Pripraviť pravé parížske rožky je skutočne náročný oriešok aj pre ostrieľanú cukrárku. Prečo si trošku neuľahčiť?
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie a preložíme na sporák. Postupne zahrievame na miernom ohni a potom odstavíme – smotana sa nesmie variť! |
2
Hotovo
|
Do horúcej smotany pridáme cukor a čokoládu na varenie nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a necháme vychladnúť – ideálne uložíme na celú noc do chladničky. |
3
Hotovo
|
Potom smotanu s čokoládou vyšľaháme so stužovačmi na tuhú šľahačku. Navrstvíme ju do cukrárenského vrecka (príp. do igelitového vrecka z odstrihnutým rohom) a navrstvíme na dlhé piškóty. |
4
Hotovo
|
Nakoniec si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpusíme čokoládu s maslom a tukom. Keď sú ingrediencie rozpustené, zložíme z plameňa a necháme chíľu vychladnúť. |
5
Hotovo
|
V čokoláde máčame dlhé piškóty a uložime ich piškóty s krémom. Nakoniec posypeme strúhaným kokosom. Vložím do chladničky stuhnúť a môžeme podávať. |
6
Hotovo
|
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |