Ingrendiencie
-
Čokoládový krém:
-
500 ml Mlieko
-
1 bal. Čokoládový puding
-
150 g Mliečna čokoláda
-
50 g Maslo
-
p.ch. Cukor
-
Biely krém:
-
2 kelímky Kyslá smotana
-
150 g Tvaroh
-
1 bal. Vanilkový cukor
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
400 ml mlieka zmiešame s cca lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. |
2
Hotovo
|
Keď zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vychladnutej pudingovej zmesi. V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s tvarohom a vanilkovými cukrami – tak pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém. |
3
Hotovo
|
Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém a naň tmavý krém. Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať. Želáme vám dobrú chuť! |