Ingrendiencie
-
hrnček Hladká múka
-
hrnček Mlieko
-
3 ks Vajcia
-
1-2 pl Cukor
-
p.ch. Soľ
-
na vyprážanie Olej
Popis
Blížia sa nám fašiangy a k tomuto obdobiu mimo iných dobrôt neodmysliteľne patria tiež zlatisté šišky. Túto delikatesu spravidla pripravujú naše mamičky a babičky. Možno ste to už tiež skúsili sami.
Ak však stále váhate a bojíte sa zložitej prípravy šišiek, nemusíte zúfať. V tomto recepte nájdete jednoduchú alternatívu. Na meranie prísad sa používa hrnček 2,5 dl a príprava je veľmi rýchla a jednoduchá!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Povarte mlieko so soľou a vmiešajte do neho múku a vajcia. Je vhodné použiť ručný mixér. Olej rozohrejte v hrnci. |
2
Hotovo
|
Pomocou lyžice namočenej v oleji naberajte cesto a smažte šišky zo všetkých strán v oleji, kým nezískajú zlatohnedú farbu. |
3
Hotovo
|
Nakoniec ich ešte teplé posypeme cukrom a môžete podávať. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |