• Home
  • Rôzne
  • Domáce pivo z ražného chleba a hrozienok: Je také výborné, že si ho budete doma pripravovať pravidelne!
0 0
Domáce pivo z ražného chleba a hrozienok: Je také výborné, že si ho budete doma pripravovať pravidelne!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

800 g Ražný chleba
2 pl Med
400 g Kryštálový cukor
2 čl Sušené droždie
50 g Hrozienka
10 l Voda

Domáce pivo z ražného chleba a hrozienok: Je také výborné, že si ho budete doma pripravovať pravidelne!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ste milovníkom piva a hnevajú vás jeho neustále rastúce ceny? Vyskúšajte tento domáci receptík na domáce pivko a nebudete ľutovať!

Oproti tomu, čo si kúpite v obchode je iné, lenže tisícnásobne zdravšie. Pivo kupované v obchodoch sa síce originálnemu domácemu pivu podobá farbou a chuťou, no výživové hodnoty sú na bode mrazu. Ak ste ochotní stráviť pri varení trochu času, poďte do toho s nami.

(Visited 386 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Nakrájajte ražný chlieb na kocky a dajte ich na čistý plech. Rúru predhrejte na maximálnu teplotu pri programe sušenia. Kocky chleba vyberte, keď budú celkom suché.
Pripravte si hlboký a veľký hrniec a nasypte doň vysušený chlieb, cukor a hrozienka. Med si rozpustite v pohári teplej vody. Po rozpustení do medovej vody nasypte sušené droždie a dobre zamiešajte.

2
Hotovo

Pridajte zmes do hrnca s chlebom a ostatnými ingredienciami. Všetko zalejte teplou vodou, prikryte gázou a nechajte na teplom mieste odležať 2 dni. Ak robíte kvas v lete a je vonku horúco, celkom postačí, ak ho necháte odstáť 1 deň. Zmes kontrolujte a keď sa na povrchu začne objavovať pena, hustým sitkom ju odoberte. Vtedy je zmes pripravená na ďalšie použitie.

3
Hotovo

Zmes prelejte do hrnca cez gázu tak, aby vám stiekla len tekutina, nič viac. Všetko zvyšné musí ostať v gáze. Tekutinu nalievajte do pohárov alebo fliaš, ktoré ste predtým vysterilizovali. Všetko dajte na 24 hodín do chladničky a po jednom dni usadenia môžete pivo ochutnať.

4
Hotovo

Nezabúdajte, že v plastovej fľaši by sa tekutiny nemali zdržať dlho, preto všetko uzatvárajte do skla. Čím silnejšie chlieb v rúre vysušíte, tým bude tmavšia farba kvasu. Dávajte však pozor, tento nápoj je mierne horký, bez umelých farbív a konzervantov. Možno sa vám pri prvom ochutnaní bude zdať čudný, no verte, že pijete len čisté produkty z prírody.

5
Hotovo

Ak si na takýto nápoj zvyknete, verte, že normálne pivo už nebudete chcieť piť. Samozrejme, produkovať sa v domácej kuchyni dá iba v malom množstve, no uznajte, že jeho výroba je absolútne nenáročná, nenákladná a výsledok stojí za niekoľkodňovú námahu. Prajeme dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Každý lekár by mal svojim pacientom povedať O TEJTO JEDNEJ VECI: Jedlo dokáže organizmus naozaj liečiť!
Ďalší
Najlepšie obaľované slané palacinky bez vyprážania
Predošlý
Každý lekár by mal svojim pacientom povedať O TEJTO JEDNEJ VECI: Jedlo dokáže organizmus naozaj liečiť!
Ďalší
Najlepšie obaľované slané palacinky bez vyprážania