Ingrendiencie
-
45 g Maslo
-
3 ks Cuketa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
2 pl Hladká múka
-
1,5 l Mlieko
-
1/2 čl Tymián sušený
-
1/2 čl Oregáno
-
1/4 hrnčeka 12 % Smotana
-
1/4 hrnčeka Parmezán
-
p.ch. Soľ, korenie
-
2 pl Petržlenová vňať
Popis
Vyskúšajte odľahčenú variantu klasických cestovín. Tieto „rezance“ nemusíte ani variť, pretože sú z čerstvých cukiet. A so syrovou omáčkou je to ešte len dobrota. Rezančeky môžete urobiť aj z inej zeleniny, napríklad mrkvové sú tiež delikátne.
- Čas varenia: 30 minút
- Porcie: 4
- Nutričné hodnoty: Kalórie: 203,6, Tuk: 14,2 g, Sodík: 165,8 mg, Cholesterol: 39.5 mg, Karbohydráty: 12,5 g, Bielkoviny: 8 g.
(Visited 767 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
V kastróliku rozpustíme zvyšné maslo, pridajte cesnak a nechajte 1 až 2 restovat. Vmiešajte múku a minútu nechajte variť. |
3
Hotovo
|
Postupne prilejte mlieko, prisypte tymián a oregano. Nechajte chvíľku prebublávať (2 minúty), potom prilejte smotanu a prisypte parmezán. Varte do zhustnutia a potom osoľte a okoreňte podľa chuti. |