Ingrendiencie
-
1 bal. Dlhé piškóty
-
1 bal. Hrozienka
-
2 bal. Čokoládový puding
-
2 pl Kakao
-
120 g Maslo
-
100 g Vlaš.orechy sekané
-
4 pl Kryštálový cukor
-
700 ml Mlieko
Popis
Najlepšie zákusky sú pre mňa jednoduché a bez pečenia s ktorými nieje moc roboty v kuchyni. Ani tento recept nebude iný, no o niečo výnimočnejší. Roláda vyzerá fantasticky a chutí ako horký puding. Zamilujete si ju po prvom ochutnaní.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mlieko si vylejte do hrnca, pridajte doň na kocky nakrájané maslo a cukor. Keď sa mlieko ohreje, prisypte doň pudingové prášky a kakao. Uvarte hustý puding. Ak sa vám puding nezdá dosť hustý, pridajte doň ešte kakao a dobre ho v ňom rozmiešajte. |
2
Hotovo
|
Po uvarení do pudingu pridajte hrozienka a oriešky. Dobre premiešajte. |
3
Hotovo
|
Formu na srnčí chrbát, alebo na chlieb si vyložte papierom na pečenie, alebo ju mierne vymastite maslom. Vylejte doň pudingovú zmes. Do nej opatrne vtlačte ešte niekoľko dlhých piškót. Na záver nimi pokryte celý vrch formy. |
4
Hotovo
|
Dajte formu do chladničky na niekoľko hodín a potom koláč z formy opatrne vyklopte na tácku. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |