Ingrendiencie
-
CESTO
-
300 g Hladká múka
-
300 g Polohrubá múka
-
3 ks Vajcia
-
450 ml Mlieko
-
1 ks Čerstvé droždie
-
2 čl Soľ
-
150 ml Olej
-
p.ch. Sézamové semiačka
-
PLNKA
-
4 ks Zemiaky
-
300 g Bryndza
-
100 g Maslo
-
1 čl Mletá červená paprika
-
p.ch. Mlieko
Popis
Koláče z kysnutého cesta pripravené na slano sú skvelé k večernému vínku alebo ako pohostenie pre návštevy. Jedinou nevýhodou je, že zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vo veľkej mise zmiešame oba druhy preosiatej múky, 2 vajcia, mlieko, droždie, soľ a olej. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste 30 minút kysnúť. |
2
Hotovo
|
Uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme. V miske zmiešame zemiaky s bryndzou, paprikou a maslom. Podľa potreby rozriedime mliekom a vymiešame dohladka. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme 1/3 plnky. Plát cesta preložíme na tretiny a necháme 15 minút kysnúť. Tento postup dvakrát zopakujeme. |
3
Hotovo
|
Nakoniec cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo trojuholníky. Poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme zvyšným vajcom, posypeme sezamom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. |
4
Hotovo
|
|