Ingrendiencie
-
2 a 3/4 hrnčeka Hladká múka
-
5 PL Bračová masť
-
3/4 ČL Soľ
-
3/4 ČL Vlažná voda
Popis
Tento recept je pre všetkých milovníkov tortilly. Ak už vás omrzelo kupovať tortilly čiže šedej placky plné konzervantov v obchodoch, nezúfajte, môžete si ich totiž rýchlo vyrobiť doma! Uvidíte, že si ich zamilujete!
(Visited 125 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte s mise múku, tuk a soľ. Následne prilejte vodu a vypracujte zo zmesi hladké, tuhšie cesto. |
2
Hotovo
|
Cesto rozdeľte na 12 kúskov, z každého kúsku urobte guličku a nechajte ju 30 minút odpočívať. |
3
Hotovo
|
Potom vyvaľkajte každý kúsok na približne 17 cm veľkú placku a opekajte na rozohriatej panvici z každej strany 30 až 45 sekúnd |
4
Hotovo
|