Ingrendiencie
-
500 ml horúce Mlieko
-
30 g Čerstvé droždie
-
1 čl Kryštálový cukor
-
1 pl Hladká múka
-
400 g Biely jogurt
-
2 ks Žĺtko
-
100 ml Olej
-
1 čl Soľ
-
1,3 kg Polohrubá múka
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
250 ml mlieka zohrejeme, pridáme lyžičku cukru, múky a čerstvé droždie. Necháme vzísť kvások. |
2
Hotovo
|
V druhej miske preosejeme múku, pridáme olej, zvyšné teplé mlieko, žĺtka, jogurt a kvások. Spracujeme lepkavé hladké cesto, ktoré z každej strany potrieme olejom a odložíme do chladničky na 4 hodiny, ale najlepšie je cesto nechať odpočívať celú noc. |
3
Hotovo
|
Potom cesto na mierne pomúčenej doske spracujeme na bagetky, ktoré preložíme na papierom vyložený plech na pečenie. Vrch bagiet ozdobíme podľa vlastnej fantázie ostrým nožom /môžete aj posypať semienkami, ale nemusíte/. |
4
Hotovo
|
Necháme chvíľu kysnúť a potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlatista. |
5
Hotovo
|
Z cesta môžete pripraviť aj rôzne záviny/závitky, buchty, žemle alebo rožky. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |