Ingrendiencie
-
1 kg stredná veľ. Zemiaky
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
3 pl Olej
-
p.ch./zel.fazule/ Kôpor
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Príloh existuje nespočetné množstvo a môžete si vybrať ku každému mäsu inú. Pokiaľ vás ale už tradičná úprava zemiakov, alebo ryža nudí a radi by ste svoj tanier oživili, vyskúšajte vynikajúce opekané zemiaky.
Recept je veľmi jednoduchý a nenáročný , pretože všetku prácu za vás urobí rúra. Vy sa tak môžete medzitým venovať príprave mäsa, alebo si odpočinúť. Iste si tento spôsob prípravy zemiakov obľúbite.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Olúpte zemiaky, umyte ich a umiestnite do veľkej misky. Olúpte cesnak a rozdrvte ho. Tiež umyte list petržlenu a nakrájajte ho na malé kúsky. |
2
Hotovo
|
Zmiešajte olej, cesnak, petržlen, korenie a nalejte na zemiaky, dobre premiešajte. Umiestnite zemiaky do vrecka na pečenie a vložte vrecko na plech. |
3
Hotovo
|
Pečte v predhriatej rúre pri 200 stupňoch cca. 1 hodinu. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |