Ingrendiencie
-
100 g Horká čokoláda
-
150 g Kryštálový cukor
-
150 g Polohrubá múka
-
300 g Smotanový syr
-
300 g Čerešne
-
120 g Maslo
-
4 ks Vajcia
-
1 čl Prášok do pečiva
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
štipka Soľ
-
cca 100 ml Mlieko
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Čokoládu si nalámeme na kúsky a dáme do misky, do ktorej pridáme aj maslo. Vo vodnom kúpeli roztopíme. |
2
Hotovo
|
2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame do peny. Pridáme štipku soli a vanilkový cukor. K vyšľahaným vajíčkam pridáme rozpustenú čokoládu a znova poriadne mixérom vymiešame. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou spojíme. Cesto bude tuhé, preto pridávajte za stáleho miešania mlieko. Cesto pri roztieraní má byť vláčne. |
3
Hotovo
|
Pripravíme si formu na pečenie (priemer cca 21 cm), vymastíme ju maslom a zalejeme ju 1/3 cesta. V druhej miske si zmiešame smotanový syr so zvyšným cukrom a 2 vajíčkami. Miešame mixérom dovtedy, kým nám nevznikne krémová hmota. |
4
Hotovo
|
Polovicu krému vylejeme na 1/3 cesta, poukladáme čerešne, navrstvíme druhú tretinu cesta, znova dáme plnku, poukladáme čerešne a zalejeme zvyšným cestom. Vrch zarovnáme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 40-50 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
Vychladnuté nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |