Ingrendiencie
-
Cesto:
-
8 ks Vajcia
-
8 pl Kryštálový cukor
-
6 pl mleté vlaš.orechy
-
6 pl Polohrubá múka
-
2 pl Škrobu
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
Krém:
-
750 g Gaštanové pyré
-
300 g Rum
-
1 pl Maslo
-
p.ch. Práškový cukor
-
Ďalej budeme potrebovať:
-
250 g Horká čokoláda
-
150 g Maslo
-
1 pl Olej
-
5 ks Banán
-
300 ml Šľahačková smotana
-
na ozdobu Strúhaná čokoláda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy a kukuričný škrob. Osobitne si vyšľaháme bielka, ktoré pridáme do žĺtkovej hmoty. Jemne premiešame a vylejeme do vopred tukom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. |
2
Hotovo
|
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. |
3
Hotovo
|
Maslo si vymiešame do peny (v prípade, že nemáte sladené gaštanové pyré, môžete pridať aj práškový cukor do masla a spolu vymiešať) a postupne doň pridáme po menších kúskoch gaštanové pyré. Nakoniec pridáme rum a poriadne vyšľaháme. |
4
Hotovo
|
V hrnci si roztopíme čokoládu a pridáme 150 g masla a 1 PL oleja. Necháme mierne vychladnúť. |
5
Hotovo
|
Upečený korpus si rozdelíme na 2 časti, jednu potrieme tenkou vrstvou gaštanového pyré, naukladáme naň celé banány, ktoré polejeme rozpustenou čokoládou. Takto poliate banány necháme postáť, aby čokoláda stuhla a až potom môžeme vrstviť gaštanovú plnku. Pekne uhladíme a prikryjeme druhým plátom. |
6
Hotovo
|
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a navrstvíme ju na druhý plát cesta. Posypeme strúhanou čokoládou. |
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |