Ingrendiencie
-
1 kg Bravčová panenka
-
3 pl Soľ
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
1 čl Rasca
-
2 ks Bobkový list
-
1 čl Koriander
-
1 čl Horčicové semiačka
-
1 čl Mletá červená paprika
Popis
Mäso nemusíte nutne pripravovať len ako hlavné jedlo. Tento pokrm je jeden zo špecifických národných pokrmov v Bielorusku a jedná sa o mäso obalené v bylinkách a cesnaku.
Výhody oproti tomu, čo kúpite v obchode, sa nedajú spočítať. Bez konzervantov, kvalitné mäso, dlhá trvanlivosť, ľahká príprava a samozrejme dokonalá kombinácia chutí.
Najlepšie urobíte, keď zvolíte napríklad bravčovú panenku, ale chybu neurobíte ani s teľacím či hovädzím mäsom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mäso najskôr opláchnite a osušte pomocou papierových utierok. Mäso dobre nasoľte a nechajte ho v uzavretej nádobe v chladničke približne 2 až 3 dni. |
2
Hotovo
|
Pripravte si zmes korenia. Cesnak očistite a pretlačte, pridajte všetky ostatné koreniny. |
3
Hotovo
|