0 0
Baranček s vaječným likérom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

300 g Maslo
300 g Krupicový cukor
4 ks Vajcia
1 ks Žľtky
300 g Hladká múka
3 čl Prášok do pečiva
300 ml Vaječný likér
200 g Práškový cukor
1 ks Bielka
2 pl Citrónová šťava
2 ks citrón
30 g Pistácie

Baranček s vaječným likérom

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Zdobí nielen jeden stôl počas Veľkej noci. Baranček nie len na jedenie, ale i ozdobu. Skúste si ho tento rok upiecť podľa nášho receptu a šibači budú milo prekvapení.

(Visited 202 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Dve formy na barančeka (800 ml) vymastíme a vysypeme hrubou múkou.

2
Hotovo

Na cesto vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a žĺtok. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s likérom ju primiešame do cesta.

3
Hotovo

Formy otvorom nahor postavíme na plech, cesto rozdelíme do foriem a pri 175 °C pečieme 50 až 60 minút. Necháme 10 minút odležať a potom vyberieme z foriem.

4
Hotovo

Z bielka, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu, potrieme ňou barančeky, pistácie zapichneme ako očká a zvyšné nasekáme a nasypeme ako kožúšok spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou. Necháme zaschnúť.

Lydia

Predošlý
Kokosové koláčiky.
Ďalší
Zimné šišky
Predošlý
Kokosové koláčiky.
Ďalší
Zimné šišky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here