Ingrendiencie
-
300 g Maslo
-
300 g Krupicový cukor
-
4 ks Vajcia
-
1 ks Žľtky
-
300 g Hladká múka
-
3 čl Prášok do pečiva
-
300 ml Vaječný likér
-
200 g Práškový cukor
-
1 ks Bielka
-
2 pl Citrónová šťava
-
2 ks citrón
-
30 g Pistácie
Popis
Zdobí nielen jeden stôl počas Veľkej noci. Baranček nie len na jedenie, ale i ozdobu. Skúste si ho tento rok upiecť podľa nášho receptu a šibači budú milo prekvapení.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Dve formy na barančeka (800 ml) vymastíme a vysypeme hrubou múkou. |
2
Hotovo
|
Na cesto vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a žĺtok. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s likérom ju primiešame do cesta. |
3
Hotovo
|
Formy otvorom nahor postavíme na plech, cesto rozdelíme do foriem a pri 175 °C pečieme 50 až 60 minút. Necháme 10 minút odležať a potom vyberieme z foriem. |
4
Hotovo
|
Z bielka, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu, potrieme ňou barančeky, pistácie zapichneme ako očká a zvyšné nasekáme a nasypeme ako kožúšok spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou. Necháme zaschnúť. |