Popis
Cesnakový prášok – univerzálny pomocník do každej kuchyne! Dodáva pokrmu lákavú chuť, zatiaľ čo váš dych bude vždy svieži. Vzhľadom k dobrej rozpustnosti je ideálny na prípravu omáčok alebo marinád. Je vhodný aj do prvých a druhých chodov, teplých šalátov, toastov, zeleninových polievok a omelety.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Vyrobte si toto skvelé korenie vlastnými rukami! Samozrejme bude bez zbytočných prísad, ochucovadiel a vždy na dosah ruky. Na prípravu porcie prášku (polovica pohára) budete potrebovať 3 veľké cesnakové hlávky. Cesnak rozdeľte na strúčiky a očistite ich. Narežte ich na plátky rovnakej hrúbky a poukladajte na plech. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Hotový prášok si môžete zmiešať so soľou alebo cibuľovým práškom (pripraveným podľa rovnakého postupu). Pridajte k nemu obľúbené bylinky, korenie či papriku a vznikne vám korenie vlastnej výroby! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |