• Home
  • Krémy
  • 2 recepty na najlepšie žĺtkové krémy: Fantastické sú do zákuskov, tort a vianočných dezertov!
0 0
2 recepty na najlepšie žĺtkové krémy: Fantastické sú do zákuskov, tort a vianočných dezertov!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Žĺtkový krém s rumom
400 ml Mlieko
6 ks Žľtky
2 pl Rum
2 bal. Vanilkový cukor
2 pl Práškový cukor
130 g Maslo
S vanilkovým luskom a citrónovou kôrou
6 ks Žľtky
250 g Kryštálový cukor
130 g Hladká múka
1 l Mlieko
1 bal. Vanilkový lusk
z 2 ks Citrónová kôra

2 recepty na najlepšie žĺtkové krémy: Fantastické sú do zákuskov, tort a vianočných dezertov!

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

  • Žĺtkový krém s rumom

  • S vanilkovým luskom a citrónovou kôrou

Directions

Share

Žĺtkový krém patrí k mojim najobľúbenejším. Používam ho do trubičiek, ako základ pre maslové alebo tvarohové krémy.

Sladké dobroty dotiahne tento krém do absolútnej dokonalosti. Prinášame vám 2 recepty, ktoré mám odskúšané, používam ich pravidelne a sú skutočne výborné!

(Visited 855 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Žĺtkový krém s rumom

Žĺtky a vanilkový cukor rozmiešame v mlieku spolu s pudingovým práškom. Preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania zahrievame, kým nevznikne hustá hmota ako puding.

2
Done

Vezmeme z vodného kúpeľa, pridáme práškový cukor, rum a vložíme do misky so studenou vodou.

3
Done

Šľaháme, kým hmota nevychladne. V inej miske našľaháme zmäknuté maslo a po lyžiciach vyšľaháme do žĺtkového krému.

4
Done

S vanilkovým luskom a citrónovou kôrou

Do mlieka pridáme dužinu z vanilkového struku a kôru nakrájanú na väčšie kusy. Preložíme na sporák a privedieme do varu. Potom odstavíme, scedíme (odstránime vanilku i kôru) a necháme vychladnúť.

5
Done

V samostatnej miske ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Túto zmes za stáleho šľahania vmiešame do teplého mlieka. Vznikne nám jednotná hmota – žĺtky aj mlieko musí prepojiť.

6
Done

Potom preložíme späť na sporák a zahrievame. Do hmoty postupne pridávame preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

7
Done

Zložíme a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém je vynikajúci s tvarohom, maslom alebo mascarpone.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

previous
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
next
Recept na výborný šalát z mladučkej kapusty: Toto je úplná pecka pre Vaše zdravie – prospešný hlavne pre cukrovkárov!
previous
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
next
Recept na výborný šalát z mladučkej kapusty: Toto je úplná pecka pre Vaše zdravie – prospešný hlavne pre cukrovkárov!