0 0
Opité makové kocky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

KRÉM
50 g Kryštálový cukor
100 ml Voda
150 ml Mlieko
30 g Puding
125 g Maslo
100 g Práškový cukor
50 ml Rum
SIRUP
30 g Kryštálový cukor
60 ml Voda
60 ml Rum
ZDOBENIE
p.p. Čokoláda

Opité makové kocky.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • KRÉM

  • SIRUP

  • ZDOBENIE

Popis

Zdieľať

Vynikajúci makový koláč s niekoľkými promile rumu 🙂 Šťavnaté, makové cesto s karamelovým krémom, ktorý na záver polejeme čokoládou. No, musíme uznať, tento dezert sa nám trocha opil 😀

(Visited 1 259 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme mletý mak, kakao a múku so sódou bikarbónou. Prilejeme mlieko a všetko dobre premiešame.

2
Hotovo

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.

3
Hotovo

Menší pekáč (30x40 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto do neho rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-190°C 20 minút.

4
Hotovo

V hrnci upálime cukor na karamel. Prilejeme vodu a miešame do rozpustenia karamelu.

5
Hotovo

V mlieku rozmiešame pudingový prášok, prilejeme ho ku karamelovej vode a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

6
Hotovo

Maslo vymiešame s cukrom. K maslu pridáme puding a rum a pomocou metličky dôkladne rozmiešame hladký krém.

7
Hotovo

Z cukru a vody uvaríme sirup. Odstavíme z ohňa a prilejeme rum. Sirupom dôkladne pre-vlhčíme korpus. Môžeme ho rovnomerne rozliať na korpus, lepšie je ho však nanášať pomocou kuchynského štetca.

8
Hotovo

Na korpus rozotrieme krém. Čokoládu rozpustíme a pokvapkáme ňou povrchu krému. Necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť.

Lydia

Predošlý
Hriešne dobrá Mon Cheri
Ďalší
Jednoduché a chutné domáce laskonky
Predošlý
Hriešne dobrá Mon Cheri
Ďalší
Jednoduché a chutné domáce laskonky
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here