Ingrendiencie
-
KRÉM
-
50 g Kryštálový cukor
-
100 ml Voda
-
150 ml Mlieko
-
30 g Puding
-
125 g Maslo
-
100 g Práškový cukor
-
50 ml Rum
-
SIRUP
-
30 g Kryštálový cukor
-
60 ml Voda
-
60 ml Rum
-
ZDOBENIE
-
p.p. Čokoláda
Popis
Vynikajúci makový koláč s niekoľkými promile rumu 🙂 Šťavnaté, makové cesto s karamelovým krémom, ktorý na záver polejeme čokoládou. No, musíme uznať, tento dezert sa nám trocha opil 😀
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme mletý mak, kakao a múku so sódou bikarbónou. Prilejeme mlieko a všetko dobre premiešame. |
2
Hotovo
|
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. |
3
Hotovo
|
Menší pekáč (30x40 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto do neho rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-190°C 20 minút. |
4
Hotovo
|
V hrnci upálime cukor na karamel. Prilejeme vodu a miešame do rozpustenia karamelu. |
5
Hotovo
|
V mlieku rozmiešame pudingový prášok, prilejeme ho ku karamelovej vode a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. |
6
Hotovo
|
Maslo vymiešame s cukrom. K maslu pridáme puding a rum a pomocou metličky dôkladne rozmiešame hladký krém. |
7
Hotovo
|
Z cukru a vody uvaríme sirup. Odstavíme z ohňa a prilejeme rum. Sirupom dôkladne pre-vlhčíme korpus. Môžeme ho rovnomerne rozliať na korpus, lepšie je ho však nanášať pomocou kuchynského štetca. |
8
Hotovo
|
Na korpus rozotrieme krém. Čokoládu rozpustíme a pokvapkáme ňou povrchu krému. Necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť. |