Ingrendiencie
-
13 ks Čerešne
-
1 dcl Rum
-
150 g Trstinový cukor
-
3 pl Kakaový bôb
-
150 g Kokosový olej
-
50 g Kakao
-
1 ks Vanilkový puding
Popis
Prekvapte svoju polovičku na Valentína, rodinu, alebo priateľov s vlastnoručne vyrobenými čerešnovými bonbónmi. Hriešne dobrá domáca bonboniéra / dezert.
Bonbóny robíme vo forme na ľad. Ak nemáte formu na ľad, urobte si zo zmesi napríklad tabličkovú čokoládu. A to tak, že čerešne primiešajte rovno do čokoládovej zmesi a vylejte to do formy.
Náš tip : ♥ pre partnerov odporúčame do čokolády pridať na hrot noža mletej čili papričky ♥
Postup receptu
1
Hotovo
|
Čerešne vykôstkujeme, rozdelíme na polovicu a namočíme do rumu na cca 2 hodiny. Ak chcete cukríky dať aj deťom, nenamáčajte. |
2
Hotovo
|
Cukor vložíme do mixéra a rozmixujeme ho, aby bol jemnejší. To isté urobíme aj s kakaovými bôbmi. |
3
Hotovo
|
Kokosový olej dáme do misky, ktorú vložíme do horúcej vody a roztopíme ho. |
4
Hotovo
|
Pridáme kakao, cukor, vanilkový puding a rozmixované kakaové bôby. |
5
Hotovo
|
Celú zmes dobre premiešame. Formu na ľad o veľkosti kociek 3,5 x 2,5 cm opláchneme vodou a lyžicou plníme jednotlivé kocky do 1/3.. |
6
Hotovo
|
Vložíme na 10 minút do mrazničky. Keď je čokoláda stuhnutá vyberieme ju z mrazničky do každej kocky vložíme namarinovanú polovicu čerešne a zalejeme ju čokoládou až po okraj. |
7
Hotovo
|
Takto vyplnenú formu vložíme do mrazničky na cca 20 minút. Po stuhnutí vyberieme a cukríky vyklopíme na tanier. |
8
Hotovo
|
Ak máme iba jednu formu na ľad, pre viac bonbónov bude potrebné celý postup znova zopakovať. Keďže sa kokosový olej rozpúšťa pri teplote 25 °C, bonbóny uschovajme do chladničky. |