Ingrendiencie
-
250 g Mascarpone
-
250 ml Šľahačková smotana
-
4 pl Vaječný likér
-
2 ks Vanilkový cukor
-
24 ks Dlhé piškóty
-
50 ml Káva
-
p.ch. Čokoláda
-
p.ch. Kakao
Popis
Lahodný pohárový dezert tiramisu si získa malých aj veľkých maškrtníkov. Príprava je nenáročná. Náš tip : ak máte radi škoricu, môžte si ňou zľahka poprášiť vrch dezertu. Ozdobenie necháme na Vašej fantázii. Napríklad – na Valentína zvoľte cukrový posyp v tvare malých srdiečok, na decku oslavu je vhodný farebný cukrový posyp, na slávnostnú príležitosť cukrové perly.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Smotanu na šľahanie spolu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha. |
2
Hotovo
|
Do misky dáme mascarpone spolu s vaječným likérom a dobre premiešame. Zľahka primiešame šľahačku. |
3
Hotovo
|
Pripravíme si 6 dezertných pohárov. Na dno každého dáme 2 piškóty, ktoré sme namočili v káve. Na piškóty navrstvíme polovicu krému, na ktorý nastrúhame horkú čokoládu. Na čokoládu dáme opäť "kávové piškóty" a rozdelíme zvyšný krém. |
4
Hotovo
|
Hotové tiramisu poháre dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním posypeme poriadnou dávkou kakaa. |