Ingrendiencie
-
CESTO
-
230 g Hladká múka
-
60 g Kukuričný škrob
-
1 čl Soľ
-
1 kl Práškový cukor
-
160 g Maslo
-
50 ml Mlieko
-
1 ks Žĺtko
-
PLNKA
-
190 ml Mlieko
-
190 ml Smotana na varenie
-
150 g Udená slanina
-
100 g Mozzarela
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Muškátový oriešok
Popis
Slaný koláč kiš sa dá pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Do plnky sa hodí šunka, hocijaká zelenina, čerstvé či sušené bylinky a aj rôzne druhy syra.
(Visited 179 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Múku, škrob, soľ, cukor a maslo zmiešame, potom pridáme mlieko a žĺtok. |
2
Hotovo
|
Cesto vyformujeme do vymstenej formy., vidličkou ho popicháme. |
3
Hotovo
|
Na takto vyformované cesto dáme papier na pečenie a zaťažíme ryžou. Predpekáme ho pri teplote 175 °C približne 14 minút. |
4
Hotovo
|
Mlieko, smotanu na varenie, čierne korenie, soľ a muškátový oriešok zmiešame v miske. |
5
Hotovo
|
Pripravenú plnku dáme na predpečené cesto a dopekáme pri teplote 175 °C ešte 20 minút. |