Ingrendiencie
-
1 bal. Sušené droždie
-
1/4 hrnčeka Vlažná voda
-
3/4 hrnceka Mlieko
-
2 pl Krupicový cukor
-
2 pl Maslo
-
1 veľké Vajcia
-
1 čl Soľ
-
1/2 čl Muškátový oriešok
-
3-3,5 hrnčeka Hladká múka
-
roztopené Maslo
Popis
Chcete tento rok zmenu? Čo takto upiecť namiesto tradičného mazanca či vianočky tieto krásne zajačiky :). Z jednej várky ich budete mať plno, cesto krásne vonia muškátovým orieškom a vďaka svojej veľkosti sa pečú len krátko. Odporúčame jesť ešte ľahko teplé s hrnčekom kávy či čaju.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V malej miske rozpustite droždie vo vode. |
2
Hotovo
|
Dobre všetko premiešajte a postupne pridávajte zvyšnú múku, kým sa nevytvorí hladké cesto. |
3
Hotovo
|
Potom cesto zľahka zplácnite a nechajte ešte 10 minút odpočívať. |
4
Hotovo
|
Najdlhší kus zatočte do slimáka na telo zajačika. Potom zrolujte 13 cm kus na hlavičku. Z 5 cm kúskov urobte uši az posledného kúsku chvostík. Zajačika potom vytvarujte poskladaním na plech vyložený papierom na pečenie a pokračujte s ďalším cestom rovnako. |
5
Hotovo
|
Králiky potom ešte zakryte čistou utierkou a nechajte približne 25 minút kysnúť. |