Ingrendiencie
-
500 g Lístkové cesto
-
300 g Balkánsky syr
-
4 ks Vajcia
-
1550 g Rozpustené maslo
-
200 g Kyslá smotana
-
2 ks Vajcia
Popis
Banica je snáď ten najznámejší pokrm z Bulharskej kuchyne. Ochutnali ste ho už niekedy? Momentálne sa teší veľkej popularite a vďaka tomuto receptu si ho môžete pripraviť aj vy. Príprava je ako vždy jednoduchá a pomerne rýchla a existuje mnoho typov tohto pokrmu. Každý turista by mal toto jedlo aspoň raz v živote vyskúšať.
Typy náplňou sa môžu líšiť, môžete zvoliť masovú plnku, syrovú, prípadne i smotanovo-jogurtovú. Cesto sa zvyčajne pripravuje trochu komplikovane, ale v dnešnom recepte si banicu pripravíme s lístkovým cestom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
V miske si zmiešame syr s vajíčkami. Plech si potrieme rozpusteným maslom a prikryjeme ho raz vrstvou cesta. To potrieme maslom. Na cesto dáme vrstvu syra a na vrch opäť vrstvu cesta, ktoré opäť potrieme maslom. Cesto môžeme zrolovať alebo len navrstviť a nakrájame na štvorce, aby sa nám pokrm lepšie servíroval. Je to úplne na vás. Ako posledná vrstva by mala ísť syrová. Celé to zalejeme kyslou smotanou s vajíčkami, tak, ako pri francúzskych zemiakoch. |
3
Hotovo
|