Ingrendiencie
-
400 g Špagety
-
400 g Bravčové mäso
-
1 ks Červená cibuľa
-
2 pl Hladká múka
-
300 ml Mlieko
-
3 ks Vajcia
-
100 g Tvrdý syr
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Mletá červená paprika
-
p.ch. Majorán
-
2 pl Slnečnicový olej
-
20 g Strúhanka
Popis
Tento recept je pre mňa spomienkou na moje detstvo. Moja babička nám ho robievala skoro každý víkend! Teraz vám prinášam tento recept ja. Stačí vybrať zapekaciu misu, zmiešať zopár surovín a nevídaná lahôdka je na svete. Chutná a na povrchu jemne chrumkavá dobrota v sebe ukrýva šťavnaté mäso a to je veru kombinácia, ktorej sa len ťažko odoláva.
Recept, ktorý si obľúbite najmä vďaka jeho jednoduchosti sa stane tromfom vášho domáceho receptára. Garantujeme vám, že tieto zapekané cestoviny si zamilujete už po prvom súste.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Začneme prípravou cestovín. Špagety si uvaríme podľa návodu v slanej vode, po uvarení ich scedíme. |
2
Hotovo
|
Na panvici si rozohrejeme olej a cibuľu, ktorú sme si nakrájali nadrobno si osmažíme. Keď cibuľa chytá zlatistý nádych, primiešame k nej mleté mäso a pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku. Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso hotové. |
3
Hotovo
|
Zatiaľ si pripravíme „zálievku“. V mlieku dobre rozmiešame vajcia a pridáme 2 lyžice múky. Dôkladne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridáme trochu čierneho korenia a soli. |
4
Hotovo
|
Pripravíme si misu, v ktorej budeme cestoviny vrstviť a následne zapekať. Na dno vysypeme strúhanku a následne pridáme polovicu špagiet. Potom nasleduje vrstva mäsa, ktorú prikryjeme zvyšnými špagetami. |
5
Hotovo
|