Ingrendiencie
-
2 hrnčeky 40% Smotana
-
1 čajová lyžička Citrónová šťava
Popis
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania srvátky. Pochádza z Lombardie, dnes sa však vyrába po celom Taliansku.
Mascarpone asi väčšina z nás využíva pri príprave dezertov. Je skvelé do krémov, ako našľahaná zmrzlina, osladené s medom ho môžete podávať len tak s ovocím, ale naplníte ním aj ravioly. Mascarpone si jednoducho miesto v našej kuchyni určite zaslúži.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Už sa mi párkrát stalo, že bol tento krémový syr (áno je to syr) vypredaný a nič na svete proste mascarpone nenahradí. Čo mi iné ostávalo ako zmeniť recept a kúpiť aspoň kyslú smotanu? Potom som ale natrafila na tento skvelý a jednoduchý recept. Samotná príprava trvá približne 10 minút a mascarpone potom už len odpočíva v chladničke minimálne jednu noc. Na ďalší deň ho už môžete použiť napríklad do palaciniek alebo na lievance. Ak varíte zdravo, radi a bez éčok a iných pridaných látok, tento recept je určený priamo pre vás. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Celú zmes odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Pripravte si klasickú utierku, takú, akú používali ešte naše maminky. Mascarpone nalejte do utierky, ktorú umiestnite do cedníku a hrnca. Cez noc sa odstredí srvátka, ktorá ostane v hrnci. |
6
Hotovo
|
Celú zmes odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Pripravte si klasickú utierku, takú, akú používali ešte naše maminky. Mascarpone nalejte do utierky, ktorú umiestnite do cedníku a hrnca. Cez noc sa odstredí srvátka, ktorá ostane v hrnci. |
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
|
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |