Ingrendiencie
-
aj s kúskami čer. Čerešňový lekvár
-
50 g mleté vlaš.orechy
-
2 pl Krémový likér
-
5 pl Mlieko
-
350 g múka
-
180 g Cukor
-
100 g Maslo
-
3 ks Vajcia
-
1 čl Prášok do pečiva
-
1 pl Citrónová kôra
-
štipku Soľ
Popis
Ani sladký, ani kyslý. A predsa tak báječne dokonalý. Taký bude višňový koláč, ktorý vám rozvonia celý byt jeho bohatej chuti neodolá žiaden člen rodiny. Svieža jar je tu, osviežte si teda aj chuťové bunky!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najskôr rozpustíte maslo, do ktorého pridáte mlieko, vajcia, cukor, múku s práškom do pečiva a vymieste cesto. Múku je spolu s práškom do pečiva vhodné preosiať, prípadne aj cukor. Plnku si vytvoríme tak, že spolu vymiešame lekvár, orechy a pokiaľ sme sa rozhodli pridať aj likér, tak aj likér. |
2
Hotovo
|
Rúru si predhrejeme na 180 ° C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti, z ktorých nám vzniknú akési dve „štrúdle“. Z jednej polovice cesta by nám mali vyjsť 4 prepojené „poschodia“, ktoré budú spojené plnkou, ako vidno na obrázku. |
3
Hotovo
|