Ingrendiencie
-
Prvá vrstva
-
800 ml Plnotučné mlieko
-
75 g Kukuričný škrob
-
100 g Cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
Druhá vrstva
-
1l Pomarančová šťava
-
75 g Kukuričný škrob
-
80 g Cukor
-
na posypanie Strúhaný kokos
Popis
Krémový dezert s neobvyklým názvom “pštrosie vajce” je famózny a netradičný, pretože ide o harmonickú zmes sladkého pudingu, horkého pomaranča a kokosu.
Čo je prekvapivé, je úplne bezpracná príprava, ktorá rozhodne nemôže byť jednoduchšia. Pritom výsledok vyzerá, ako by ste museli pri príprave dezertu stráviť niekoľko hodín.
Kombinácia prísad je tiež jednoduchá a cenovo dostupná. Smotanový dezert si rozhodne zamilujete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Suroviny na obe vrstvy zmiešajte zvlášť v rajnici či v panviciach. Zahrievajte takto samostatne na miernom plameni do zhustnutia. Bielu vrstvu nalejte do okrúhlej misy. |
2
Hotovo
|
Potom priamo doprostred nalejte oranžovú vrstvu. Nič nemiešajte. Iba prekryte vrch potravinárskou fóliou a dajte do mrazničky. |
3
Hotovo
|
Keď všetko stuhne, vyklopte z misy a zasypte bohato kokosom. Máme hotovo a môžeme podávať! |
4
Hotovo
|
Máme hotovo! Prajeme Vám dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |