Ingrendiencie
-
4 ks staršie rožky
-
350-400 g Polohrubá múka
-
p.p. Mlieko
-
...lekvár alebo tvaroh Mletý mak
Popis
Perfektný nápad na obľúbenú Slovenskú pochúťku – plnené pirohy. My ich máme najradšej na sladko, ale pokojne ich môžete naplniť aj tvarohom, kapustou s údeným mäskom, alebo akúkoľvek inú prílohou.
Ja milujem tie lekvárové s maslom a makom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom – stačí aby sa rožky mliekom nasiakli, nemusia v ňom plávať. Necháme chvíľu odpočívať (asi 15 minút), aby pečivo zmäklo. |
2
Hotovo
|
Potom do zmesi postupne sypeme polohrubú múku. Ja to robím tak, že najskôr nasypem od oka múku na mokré rohlíčky a spracujem rukami a potom postupne prisypávame a miešame, kým nevznikne jednotné cesto, ktoré sa nelepí, budete potrebovať približne 350 – 400 g múky. Ja do cesta pridávam aj štipku soli. |
3
Hotovo
|
Teraz cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenký plát. Z cesta vykrojíme kruhy, na každý navrstvíme 1 lyžičku náplne a zavrieme – vytvoríme klasický tvar pirôžky. |
4
Hotovo
|
Pirohy varíme klasicky v ľahko osolenej vode – keď vyplávajú na povrch, sú hotové! Máme hotovo:) Dobrou chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |