Ingrendiencie
-
2 ks Cuketa
-
125 g Ricotta syr
-
100 g Parmezán
-
50 g Hladká múka
-
1 čl Sušené droždie
-
1 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ, korenie
-
na vyprážanie Olej
Popis
Sú jej plné trhoviská a obchody. Skvelo vyzerá a ešte lepšie chutí. Navyše je aj veľmi zdravá a plná vitamínov. Chcete detoxikovať telo či schudnúť? Tak nemeškajte a šup s ňou na panvicu. Cuketa je pre vás v tom prípade ako stvorená.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cukety si ošúpte, opláchnite a osušte. Nastrúhajte ich na jemno a vyžmýkajte prebytočnú vodu. V miske ich potom zmiešajte s ricottou, strúhaným parmezánom, vajíčkom, múkou a soľou s korením podľa chuti. Na záver pridajte sušené droždie, aby cukety mierne napuchli. |
2
Hotovo
|
Rozohrejte si olej na vyprážanie a na panvicu dávajte polievkovou lyžicou primerané kôpky a na panvici do nich končekom lyžice spravte dieru. Mali by vzniknúť malé kolieska, niečo ako donutky. Na oleji smažte cukety do zlatista z oboch strán. |
3
Hotovo
|
Prstence po vysmažení ukladajte na kuchynské utierky, aby vysali prebytočnú masť. Podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovým dipom, alebo chrumkajte len tak pri večernom filme. Zaručene vám bude chutiť! |