Ingrendiencie
-
120-125 g Maslo
-
2ks Žĺtko
-
1 pohár Polohrubá múka
-
/na veľa cesta/ Voda
-
štipka Soľ
-
1 kg jablká
-
2 pl Med
-
1/2 čl Mletá škorica
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pre cesto na doske preosejte múku, pridajte štipku soli, dajte na ňu maslo alebo margarín a začnite krájať na drobky. |
2
Hotovo
|
Na plnenie:Jablká nelúpame, nakrájame na 4-6 dielov a posypeme citrónovou šťavou, aby nestmavli. |
3
Hotovo
|
Teraz rozprestierame jablká blízko seba na med a všetko necháme na miernom ohni, kým nevysypeme cesto. Nezakrývajte vekom. |
4
Hotovo
|
Cesto rýchlo rozvaľkajte, aby náplň nebola spálená, ale karamelizovaná. Cesto zavesíme na valček, zakrývame jablká priamo na panvici, ohýbame okraje a pichneme vidličkou (je to potrebné!). |
5
Hotovo
|
Keď je cesto pripravené, koláč vyberte z rúry, zakryte ho tanierom a otočte. Dobrú chuť! |