Ingrendiencie
-
1 ks Cuketa
-
1/4 ks Červená paprika
-
1 šálka Strúhaný syr
-
2 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ, korenie
-
125 g Hladká múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
na vymat. Maslo
Popis
Cuketa sa v kuchyni používa na mnoho spôsobov, takmer vždy tepelne upravená. Taktiež chutí aj surová, napríklad v rôznych šalátoch.
Cuketa má veľmi jemnú chuť, preto ak ju okoreníte a pridáte k nej výrazné ingrediencie, nič tým nepokazíte.
Najkvalitnešie sú mladé cukety, ktoré sú dlhé približne 25 cm a ich semená ešte nie sú plne vyvinuté, takže sú mäkké. Energetická hodnota cukety je nízka, pretože obsahuje až 90 % vody a približne 4 % sacharidov. Má vysoký obsah minerálnych látok, ako napríklady draslík, ktorý z tela vyplavuje prebytočnú vodu a soli. Ďalej cuketa obsahuje mienárly ako horčík, fosfor, mangán, zinok a vitamíny B1, B2, A, C E a mnoho ďalších.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cuketu nastrúhame (nežmýkame), vajcia vymiešame so soľou a korením, vmiešame cuketu, nakrájanú papriku, strúhaný syr a premiešame. |
2
Hotovo
|
Pridáme aj múku, prášok do pečiva, opäť premiešame a zmes navrstvíme do vymastených otvorov na muffiny. |
3
Hotovo
|
Pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút. |