Ingrendiencie
-
1/2 kg Repa-cvikla
-
1hlávku väč. Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Majorán
-
p.ch. Bylinky
-
6 pl Olivový olej
-
3 pl Balzamikový ocot
Popis
Výborné ako príloha, ale aj ako perfektná a zdravá večera. Môj manžel nemá červenú repu rád, ale keď som ju pripravila takto, zjedol jej celý plech.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Repu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Zapekaciu misu vyložíme alobalom – mal by pokrývať steny misky. Na alobal uložíme kúsky repy, neolúpané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, korením, bylinkami a nakoniec pokvapkáme tekutými prísadami. |
2
Hotovo
|
Teraz prichádza najdôležitejšia časť, zabalenie. Na vrch repy položíme ďalší kúsok alobalu a prečnievajúce konce alobalu na stenách misy zahneme, čím vytvoríme akýsi uzavretý, tesný balíček, vnútri ktorého je repa so všetkými prísadami a nevytečie z neho šťava. |
3
Hotovo
|
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 60-90 minút (všetko závisí na veľkosti repy musí byť mäkká). Dobrou chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |