Ingrendiencie
-
5 ks Vajcia
-
120 g Krupicový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
150 g Polohrubá múka
-
1/2 čl Prášok do pečiva
-
4 pl Vlažná voda
-
2 pl Kakao
-
1/2 l Mlieko
-
1 bal. Vanilkový puding
-
125 g Maslo
-
4 pl Práškový cukor
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou. |
2
Hotovo
|
Vajíčka spolu s kr. a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vlažnú vodu, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na 2 časti. Do jednej primiešame kakao. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si krém. V mlieku si uvaríme puding. Maslo s cukrom dôkladne vyšľaháme do peny a následne doň primiešame vychladnutý puding. |
5
Hotovo
|
Upečené cesto vyberieme z trúby, ihneď ho preložíme z plechu na navlhčenú utierku a zrolujeme – necháme vychladnúť. Keď nám cesto vychladne, rozbalíme ho a navrstvíme krém. |
6
Hotovo
|
Stočíme, mierne postláčame z každej strany, nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |