Ingrendiencie
-
2 ks Kuracie prsia
-
2 ks Paradajky
-
2 ks Cibuľa
-
1 ks Vajcia
-
100 g Tvrdý syr
-
1 pl Kyslá smotana
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p ch. Orechové korenie
-
p.ch. Bazalka
-
p. ch. rozmarín sušený
Popis
100 g tohto chutného jedla má len 105 kalórií. To znamená, že tradičné sviatočné jedlo sa zmenilo na diétne. Čo je veľmi dôležité spomenúť, budeme variť bez majonézy. Nezabudnite na triky, ktoré sa dnes naučíte a pomôžu pripraviť veľmi chutné jedlo. Prečo v recepte chýba majonéza? Ide o to, že prihrievaním majonézy sa sa zmes mení na tuk a bielky sa zrazia a tým sa pokazí celá chuť jedla. Majonéza je vhodná iba do studenej kuchyne a najlepšie je, keď sa urobí vlastnoručne.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mäso francúzskeho receptuPripravte si svoje obľúbené jedlo bez použitia majonézy. Uvidíte ten rozdiel. Uisťujem vás, že už nebudete túto zmes používať pri varení. K tomu, aby ste mäso francúzsky pripravili v rúre na pečenie ako profesionálny kuchár, potrebujete vedieť niekoľko vecí. Napríklad pre príjemnú chuť a vôňu treba cibuľu postrúhať na strúhadle, nie narezať na kolieska, ako sa píše v tradičnom recepte. Korenie najvhodnejšie pre kuracie mäso a syr sú bazalka, rozmarín a oregano. Aby nám pri pečení mäso nevyschlo, je nutné ho často sledovať. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Rozbite vajcia do misky, obalíme v ňom kuracie, pridaj korenie, soľ a korenie. |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Paradajky potri jogurtom alebo kyslou smotanou. |
7
Hotovo
|
Celú zmes posyp syrom. |
8
Hotovo
|
Mäso po francúzsky so syrom a kuracím mäsom ničím nezaostáva za bravčovým mäsom zapekaným s majonézou. A koľko možných variácií je možné pripraviť s týmto jedlom. Podľa mňa – je to chutné jedlo bez žiadnych jedov, a chuť je jedinečná. Prekvapte priateľov s týmto tradičným sviatočným francúzskym jedlom. Udržíte si postavu a nasýtite gurmánov. |