Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
250 g zemiakový Škrobu
-
do vody Soľ
Popis
Dnes som si na ne spomenula, keď som varila zemiaky na obed. Pár kúskov som odložila bokom, pretože som mala v pláne urobiť tieto knedličky k večeru.
Sú naozaj skvelé. Rýchle, bez vajec a múky – moja babička im hovorievala žobrácke knedle.
Podľa mňa sú výborné. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Máte ich urobené skôr ako mrazený polotovar.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Dáme variť vodu a solíme ju, najemno si nastrúhame uvarené zemiaky, posypeme škrobom, vidličkou zamiešame a vytvoríme sypkú zmes ktorú spracujeme ručne do kompaktnej hmoty – jednotného cesta. |
2
Hotovo
|
Keď je potreba dosypeme škrob. Cesto by malo byť dobre tvárne. |
3
Hotovo
|
Varíme 2 – 3 minúty, nie je potreba dlhšie, vypneme, necháme pár minút pod pokrievkou odpočinúť. |
4
Hotovo
|
Vyberieme z vody a hneď podávame. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |