• Home
  • Hlavné jedlá
  • Tradičný ruský pilaf. Rozvonia kuchyňu a poteší chuťové bunky celej rodine
0 0
Tradičný ruský pilaf. Rozvonia kuchyňu a poteší chuťové bunky celej rodine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg Jahňacie mäso
1 kg Ryža
1 kg Mrkva
4 ks Cibuľa
300 ml Olej
2 ks Cesnak
2 ks Paprika
1 pl Rasca
1 pl Dráč
p.ch. Koriander
p. ch. Soľ

Tradičný ruský pilaf. Rozvonia kuchyňu a poteší chuťové bunky celej rodine

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pilaf alebo tiež pilav je jedlo, kde tvorí základ ryža alebo pšenica ( bulgur ).Väčšinou sa osmažia na oleji a potom varia v korenenom bujóne . Je veľa druhov pilaf, záleží na tom, v ktorej krajine sa varí, môže obsahovať rôzne prímesi – zeleninu , ovocie , rôzne druhy mäsa a nesmie chýbať korenie . Tento recept je na pravý pilaf z uzbekistanu.

(Visited 876 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ryžu si niekoľkokrát opláchneme vodou. Cesnak si zvrchu olúpeme ale nerozdeľujeme ho na jednotlivé strúčiky, necháme ho vcelku. Cibuľu a mrkvu si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Jednu cibuľu si rozpálime na oleji na veľkej panvici.

2
Hotovo

Restujeme dozlatista asi 10 minút. K cibuľke pridáme aj na kocky nakrájané jahňacie mäsko a osmažíme.
Pridáme mrkvu, ktorú varíme bez miešania asi 3 minúty. Následne primiešame všetky ostatné ingrediencie (okrem korenín) a dusíme asi hodinu.

3
Hotovo

Na záver pridávame rascu, dráč a koriander. Dochutíme soľou a na najmenšom ohni varíme ešte asi 10-15 minút. Na vrch nakoniec dáme premytú ryžu a zalejeme ju vriacou vodou tak, aby jej okraj siahal asi 3 centimetre od vrchu panvice. Na vrch uložíme oba cesnaky.

4
Hotovo

Následne je dôležité urobiť do pilafu niekoľko vpichov drevenou špajdľou. Pilaf prikryjeme a necháme dôjsť ďalšiu pol hodinu, aby sa nám ryža urobila. Ak budete dodržiavať presne všetky pokyny, pripravíte si bezkonkurenčné jedlo. Dobrú chuť.

Lydia

Predošlý
Kuracie prsia s ananásom. Netradičný recept, ktorý je tak chutný že ho zje skoro každý
Ďalší
Predošlý
Kuracie prsia s ananásom. Netradičný recept, ktorý je tak chutný že ho zje skoro každý
Ďalší
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here