Ingrendiencie
-
250 g Ryža
-
300 ml Voda
-
50 g Maslo
-
1/2 čl Soľ
-
800 ml Mlieko
-
2 ks Vajcia
-
4 pl Kryštálový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
al.škor.granko-ozd. Kakao
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ryžu si premyjeme a dáme ju variť vo vode, ktorú sme si osolili a pridali do nej maslo. |
2
Hotovo
|
Keď sa voda vyparí, pridáme mlieko a pomaly varíme. |
3
Hotovo
|
Medzitým si dôkladne vymiešame žĺtka s cukrom a v druhej miske bielka s vanilkovým cukrom na tuhú penu. |
4
Hotovo
|
Keď máme ryžu mäkkú, pridáme žĺtka a premiešame. Odstránime z ohňa a ešte za horúca pridáme vyšľahané bielka. |
5
Hotovo
|
Spojíme a podávame posypané strúhanou čokoládou, grankom, kakaom alebo škoricou. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |