Ingrendiencie
-
400 g preosiatej Polohrubá múka
-
250 g Maslo
-
2 ks Vajcia
-
250 g Práškový cukor
-
1 ks Prášok do pečiva
-
Náplň
-
1 kg Tvaroh
-
3 ks Žľtky
-
6 PL Práškový cukor
-
z 1 ks Citrónová kôra
-
100 g namočené Hrozienka
-
1 PL Kyslá smotana
-
Popis
Tento koláčik, hovoríme mu „tvaroháč“ pripravujem už celé roky a nikdy sa ho nenabažíme. Chuť tohto tvarohového koláča je úplne skvelá! Nižšie nájdete môj rokmi osvedčený recept.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto. |
2
Hotovo
|
Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto. |
3
Hotovo
|
Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky. |
4
Hotovo
|
Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút. Želáme vám dobrú chuť! |