Ingrendiencie
-
1 šálka Voda
-
3 PL Olej
-
10g Čerstvé droždie
-
3ks Strúčiky cesnaku
-
1PL Kryštálový cukor
-
štipka Soľ
-
3 šálky Hladká múka
Popis
Domáce pečivo je oveľa lepšie ako to kupované, ak viete, ako ho správne pripraviť! A my vám dnes ukážeme ako na to! Spoločne si pripravíme fantastické cesnakové žemle!
Tieto domáce žemle sú nielen jednoduché na prípravu ale aj skvele chutia! Presvedčte sa sami!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešame si olej, cukor, soľ, droždie a múku v stredne veľkej miske. Vymiesime si elastické cesto a postupne doň pridávame aj vodu. Celé cesto miešame vareškou a následne ešte rukami. |
2
Hotovo
|
Z cesta si vytvoríme gule o veľkosti jablka. Guľky vyskladáme na plech vymastený olejom a vyložený papierom na pečenie. Guľjy prikryjeme utierkou a necháme odležať 5 minút. |
3
Hotovo
|
Teraz už len pečieme v rúre na 180 stupňov dozlatista. Vyberieme žemle z rúry a potrieme cesnakom. Môžeme ich aj posypať obľúbenými bylinkami. Máme hotovo! Dobrú chuť! Zdieľajte tento báječný recept na cesnakové žemle i s vašimi priateľmi! |