Ingrendiencie
-
Uhorky
Popis
Chuť čerstvých chrumkavých uhoriek pozná asi každý z nás a vieme si nimi ochutiť nejeden pokrm. V lete ich je hojne, no v zime sa musíme spoliehať len na tie zavárané, ktoré pri spracovaní strácajú množstvo zdraviu prospešných živín.
Existuje spôsob, akým by sme si vedeli udržať uhorky čerstvé a chrumkavé po celú zimu bez zavárania? Nasledujúce triky poznali už naše babičky, preto je čas ich oprášiť a vyskúšať niečo aj v dnešnej dobe.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Spôsob č. 1Toto je pravdepodobne najlepší spôsob, ako udržať zeleninu čerstvú aj v období zimy. Namiesto uhoriek môžete pokojne použiť paradajky, slivky, broskyne, marhule alebo jablká. Čo sa týka uhoriek, uistite sa, že ste si vybrali nepoškodené a nezhnité kúsky. Umyte si uhorky a nechajte ich vyschnúť na uteráku. Ak sa vám ich nechce umývať, pretrite ich suchou handričkou. Umyjete ich až vtedy, keď si ich pred konzumáciou vyberiete z nádoby. Nechajte ju horieť po dobu 10 minút bez vrchného uzáveru. Počas tejto doby kyslík na dne pohára vyhorí a vystúpi nahor. Sklenené poháre skladujte na chladnom mieste. Uhorky budú chutiť ako keby ste si ich práve kúpili v obchode. Vydržia vám celú zimu, no je možné, že ich skonzumujete omnoho skôr! |
2
Hotovo
|
Spôsob č. 2 |
3
Hotovo
|
Spôsob č. 3Nasledujúca metóda sa vykonávala ešte v časoch, kedy chladničky ešte neboli tak prístupné ako teraz. Uhorky si utrite suchou utierkou a vložte ich do súdka. Prikryte ich utierkou a súdok zavrite. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! zdroj:sovkusom.ru |