Ingrendiencie
-
500 g Zemiaky
-
100 g Kukuričný škrob
-
1 ks Žĺtko
-
1 pl Maslo
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Muškátový oriešok
Popis
Tieto knedle som sa naučila priamo od šéfkuchára z Bavorska, sú vynikajúce, jednoduché a úplne bez múky. Určite skúste, perfektná príloha.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme, potom scedíme a rozplače, ako keď robíme kašu. Pridáme soľ, maslo a muškátový oriešok. Potom pridáme aj žĺtok a škrob. |
2
Hotovo
|
Mokrými rukami zo zmesi tvarujeme guľky (jednotlivé knedle). Vo vriacej vode si uvaríme „testovací kúsok“, aby sme zistili, či nie je potrebné pridať viac škrobu (vždy výsledok závisí od typu zemiakov a preto si najskôr vždy robím testovací knedlík :-). |
3
Hotovo
|
Ak ste s výsledkom spokojní (knedličky sú jemné a lahodné), dáme variť aj všetky ostatné kúsky a môžeme si pochutnávať. V závislosti na veľkosti varíme asi 15 minút. |