Ingrendiencie
-
2 ks Vajcia
-
2 šálky Pšeničná múka hl.
-
1 šálku Kefír
-
1 šálku Cukor
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
100 g Hrozienka
-
1 pl Maslo
Popis
Bábovka je báječný rodinný koláč, na ktorom nie je veľmi čo pokaziť a dá sa upiecť na mnoho spôsobov. Jedným z nich je aj zdravý recept, kde sa niekoľko iných ingrediencií nahradí kefírom, alebo bielym jogurtom.
Nadýchané pečivo s príjemnou chuťou a najmä zdravou nutričnou hodnotou vás poteší aj keď držíte diétu, ale aj keď chcete vyskúšať niečo nové a chutné.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V hlbokej miske si pomocou ručného mixéra zmiešame vajcia cukor a kefír, alebo jogurt. Do zmesi po častiach prisypeme múku, prášok do pečiva a po vypnutí ručného mixéra primiešame varechou hrozienka. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, prilejte viac kefíru, alebo jogurtu. Bábovkovú formu si vytrieme maslom a vysypeme múkou a vylejeme do nej pripravené cesto. |
2
Hotovo
|