Ingrendiencie
-
4 ks Kuracie prsia
-
2-3 ks Baklažán
-
3-4 ks Paradajky
-
150 g Syr
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Kôpor
-
p.p. na pečenie Olej
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Mnoho receptov sa v poslednej dobe zameriava na Zapekané jedlá , a to určite nie je náhoda. Táto úprava ponúka mnoho benefitov. Je časovo úsporná, pretože pri pečení môžete robiť mnoho iných vecí.
Ďalej tiež patrí zapekanie k najzdravším spôsobom prípravy jedál, pretože nie je potreba používať moc oleja. Všetky ingrediencie sa spoja dohromady a vytvoria skvelý chuťový zážitok. Vyskúšajte sami!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Uvarte a usušte baklažány a konce odrežte. Nakrájajte ich na tenké plátky, dajte ich do misky, posoľte a nechať stáť 20 až 30 minút, odložte šťavu, ktorú baklažán pustí. Kuracie prsíčka umyte, osušte a nakrájajte na 4 kusy. |
2
Hotovo
|
Mäso umiestnite do vrecka (alebo dvoch vrstiev fólie) a dochuťte ho korením. Umyte paradajky a nakrájajte ich na kolieska. |
3
Hotovo
|
Olej nalejte do panvice a opečte po oboch stranách nakrájaný baklažán a potom ho odložte na papierový uterák, aby sa absorboval prebytočný olej. Vymažte pečenie misku a vložte do nej plátky baklažánov, aby boli plátky ľahko cez seba. |
4
Hotovo
|
Potom pridajte vrstvu mäsa, potom baklažány a znovu mäso. Pridajte paradajky, cesnak a posypte strúhaným syrom. Umiestnite jedlo do predhriatej rúry, pečte na 180 stupňov po dobu 25 minút. |
5
Hotovo
|
Keď je pripravené k vybratiu z rúry, nechajte misku vychladnúť po dobu 10 minút, potom pokrm nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |