Ingrendiencie
-
50 dkg Polohrubá múka
-
3 dkg Čerstvé droždie
-
cca3 ml Mlieko
-
7 dkg Kryštálový cukor
-
5 dkg Maslo
-
1/2 čl Soľ
-
2 ks Žľtky
-
p.ch. Marhuľový džem
-
na posyp Práškový cukor
Popis
Keď som tento recept našla musela som ho hneď vyskúšať. A aj keď som bola skeptická ku konečnému výsledku, môžem povedať, že ma milo prekvapil! Sú naozaj jemnulinké a chutné.
Je jasné, že s tými smaženými nemajú veľa spoločného, ale mne pripomínajú tie ľahučké šišky, čo predávajú vo všetkých hypermarketoch, akurát tieto nie sú cítiť po prefritovanom oleji. Všetkým odporúčam, aj detičkám budú isto chutiť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z droždia urobíme kvások v 1 dl mlieka s malým množstvom cukru.. Ostatné ingrediencie (okrem lekváru a práškového cukru) zmiešame spolu so zvyšným mliekom. Cesto necháme v teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok, troška vypracujeme a znovu necháme chvíľu odpočívať. |
2
Hotovo
|
Cesto si vylejeme na vymúčenú dosku a vyvaľkáme na 1,5-2 cm. Pomocou pohára vykrajujeme šišky. Šišky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté kuchynskou utierkou ich necháme odpočívať 20-25 minút. |
3
Hotovo
|
Rúru si predhrejeme na 190°C. Do šišiek urobíme prstom dierky do ktorých vložíme po jednej lyžičke lekváru. Vložíme do rúry a pečieme kým nám nezačnú hnednúť. |