Ingrendiencie
-
250ml Šľahačková smotana
-
4 ks Vajcia
-
250 g Cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
300 g Polohrubá múka
-
2 čl Prášok do pečiva
-
štipku Soľ
-
2 pl Kakao
-
150 g Jahody
Popis
Kto by odmietol ľahký, piškótový koláč s popraškom z práškového cukru? Zahryznete prvé sústo a tento koláč si ihneď zamilujete. Jahody robia tento rýchly dezert veľmi osviežujúcim. V jarných mesiacoch si zaručene pri šálke kávy na tomto koláči pochutnáte.
Každý kúsok svojou chuťou pripomína jarnú pohodu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.Jahody umyjeme, usušíme a pokrájame na malé kúsky. Vyšľaháme si smotanu do šľahačky. |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Plech s veľkosťou 30 × 25 si vyložíme papierom na pečenie, alebo vysypeme múkou. |
4
Hotovo
|
Najprv nalejeme na plech tmavé cesto. Naň naukladáme kúsky jahôd a prelejeme svetlým cestom. |
5
Hotovo
|
Pečieme do doby, než koláč nevybehne. Môžeme skúsiť špajdlou. Ak sa cesto nelepí, máme upečené. Zdieľajte tento báječný recept na dvojfarebný koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! |