Ingrendiencie
-
1 ks Červená paprika
-
2 ks Zelená paprika
-
p.ch. Kôpor
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
200 g/syrokrém Mäkký syr
-
75 g Maslo
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
150 g Šunka
Popis
Dnes vám predstavíme jeden výnimočný recept na predjedlo. Predjedlá zo zelelniny sú neoddeliteľnou súčasťou prestretého stola. Papriky sú plnené mäkkým syrom a šunkou, sú jednoducho neodolateľné.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Syr vložíme do mrazničky, šunku nakrájame nadrobno. Do misky dáme šunku, kôpor a petržlenovú vňať. Vyberieme syr z mrazničky a nastrúhame na šunku. |
2
Hotovo
|
Ak je maslo primiešame ho k šunke. Aby sme mali mäkké maslo, vyberme ho skôr z chladničky, aspoň 30 minút pred prípravou. Ak sme nato zabudli, nakrájáme na kocky a vložíme na 5 sekúnd do mikrovlnky. |
3
Hotovo
|
Roztlačný cesnak pridáme tiež a dôkladne zmiešame našu plnku. Konce papriky odrežeme a odstráníme semiačka. Dajme pozor aby ostali celé. Naplníme ich plnkou a vložíme do chladničky. |
4
Hotovo
|
Takto maslo ztuhne a spevní plnku. Po niekoľkých hodinách papriky vyberieme z chladničky a nakrájame na pol cm hrubé medailónky. Použite ostrý nôž. |