Ingrendiencie
-
1 kg žltej Cuketa
-
150 g Cibuľa
-
100 g Kečup
-
2pl Olej
-
1pl Ocot
-
1 čl Soľ
-
1 čl Kryštálový cukor
-
p.ch. Strúčiky cesnaku
Popis
Ak máte veľa cukiet, pripravte si do zásoby chutné nátierky na zimu. Cuketovú zmes môžete použiť na hrianky, ako omáčku k mäsu alebo dokonca aj ako dip k lupienkom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cuketu umyjeme a osušíme. Používajte mladú cuketu, ktorá nemá vo vnútri veľké jadierka. |
2
Hotovo
|
Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pridáme k rozvarenej cukete, osolíme, pridáme cukor a okoreníme podľa chuti. |
3
Hotovo
|
Pridáme olej, kečup a na malom ohni ešte dusíme cca 2-3 hodiny. Občas premiešame, aby sa cuketa nepripálila. Doba dusenia záleží od cukety, podľa toho, koľko vody pustí, preto varte cuketu do požadovanej hustoty nátierky. |
4
Hotovo
|
Pridáme ocot a dusíme ďalších 10 minút. Potom nátierku odstavíme, naplníme do pohárov a poriadne uzatvoríme. |
5
Hotovo
|
Otočíme hore nohami, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Skladujeme v tmavej, chladnej komore.Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |